Våra aktiviteter

Vi på Haglunds Ponnycenter erbjuder en mängd olika aktiviteter i flera olika prisklasser, allt för att vara tillgängliga för så många som möjligt. Vilka aktiviteter som erbjuds kan variera under året, beroende på årstid och intresse.

Ridlektioner

Vi erbjuder ridlektioner till barn i olika åldrar och med olika erfarenhet av hästar och ridning. Oavsett om du är nybörjare eller redan har ridit i flera år finns alltid en plats för dig på Haglunds.

Vi har valt en lite annorlunda inriktning. Hos oss är lektionerna något längre, eftersom ridläraren alltid är med och hjälper till i stallet när vi gör iordning hästarna. Detta för att öka tryggheten för dig som elev, och inte minst för dig som förälder. För oss är det lika viktigt att lära sig rida bra, som det är att lära sig umgås och ha det roligt med hästen. Därför ingår häst- och stallpyssel alltid i varje ridlektion.

Vi erbjuder ridlektioner kvällstid Måndag-Torsdag, samt Lördagsförmiddagar.

Vi kommer att starta upp grupper ht 2020, 
anmäl intresse idag för att säkra din plats!

Juniorlektion

Till Junior räknas den som är 6 år och uppåt. 

Vi erbjuder Juniorlektioner på alla nivåer, från nybörjare till mer avancerad. På Juniorlektionerna hjälps vi åt att ta hand om våra trevliga ponnyer, vi rider både på ridbanan och i skogen, och vi lär oss även teoretiskt om allt som har med hästen att göra - men på ett roligt sätt.

En Juniorlektion är 90 minuter. Juniorerna rider i ca 45-60 minuter, och pysslar i stallet och med hästarna i ca 30-45 minuter. En grupp består av minst 4 och max 6 elever. På Juniorlektionerna är du som förälder välkommen att vara närvarande, men det är inget krav.
Vi erbjuder Juniorlektioner på kvällstid Tisdag - Torsdag.

Kontakta oss för att ta reda på mer eller anmäl intresse

Privatlektion

Vi erbjuder privatlektioner till barn i alla åldrar och kunskapsnivåer. Det är perfekt för den som vill träna lite extra, eller som kanske inte trivs med att rida i en större grupp.

På en privatlektion kan man välja mellan att låta ridinstruktören bestämma vad ni ska göra, eller att själv vara med och bestämma 0m det finns någonting särskilt som man vill träna på.
Om man har en egen häst kan man ta med den och rida för instruktör på Haglunds anläggning. Har man inte möjlighet att åka med sin häst, kan vår ridinstruktör även åka ut och hålla ridlektion i det egna stallet mot milersättning.
Om man inte har någon egen häst, kan man självklart låna en av våra trevliga ponnyer.

En privatlektion är 45 minuter lång om man inte har andra önskemål, och man kan välja mellan att rida ensam, två eller tre elever. Vi erbjuder privatlektioner alla dagar i veckan beroende på vilken dag och tid som passar er bäst.

Kontakta oss för att ta reda på mer eller anmäla intresse

Ridlekis

På Ridlekis rider de som är mellan 3 - 6 år.

På Ridlekis umgås vi med och lära oss om hästar på ett roligt och kravlöst sätt. Vi pysslar med våra mysiga ponnyer, och rider kortare pass som vi växlar mellan skogen och ridbanan. Ibland leker vi även lekar som hjälper oss att lära oss mer om hästen.

Ridlekiset är 45 minuter. Barnen rider i ca 30 minuter, och pysslar i med hästarna i ca 15 minuter. Vraje grupp består av minst 4 och max 6 elever. På Ridlekiset vill vi att du som förälder är med och hjälper ditt barn.
Vi erbjuder främst Ridlekis under lördagsförmiddagar, men vid intresse finns även möjliget att starta en grupp på en vardagseftermiddag.

Kontakta oss för att ta reda på mer eller anmäl intresse

Ponnyfritids

Ponnyfritids är för barn mellan 6 - 12 år.

Hit kommer barnen efter skolan, istället för att vara hemma eller på skolans fritidshem. Tillsammans äter vi mellanmål, leker och pysslar. Vi grejar och myser med våra härliga ponnyer, rider och pysslar i stallet.

Ponnyfritidset pågår mellan kl 15 - 17:30, i grupper om minst 4 och max 10 barn. Ponnyfritidset är en föräldrafri verksamhet.

Vi arrangerar Ponnyfritids Måndag-Torsdag. Man kan välja mellan att vara med en eller flera gånger per vecka, och såklart om man vill vara med varje vecka eller bara någon gång ibland. 

Kontakta oss för att ta reda på mer eller anmäla intresse

Mini-lek

Mini-lek är ponnypyssel för de allra minsta, från 0 - 3 år

Barnen kommer då tillsammans med sina föräldrar, och tillsammans pysslar vi med våra pålitligaste och minsta ponnyer. Det blir ponnyridning för dem som vill, och efteråt fikar vi tillsammans. Hembakat fika finns att köpa, annars är man välkommen att ta med eget.
Denna aktivitet är lika mycket till för barn som föräldrar, och perfekt för dig som är föräldraledig eller vill ägna kvalitetstid med dina barn. 

Vi har Mini-lek på Torsdagsförmiddagar, du anmäler dig via SMS/telefon eller mejl och betalar från gång till gång.

Kontakta oss för att ta reda på mer eller anmäl intresse

Ponnyläger

Vi erbjuder olika ridläger som passar barn i alla åldrar och kunskapsnivåer. Vi har både längre ridläger som är fem dagar (måndag - fredag) och helgläger som är tre dagar (fredag - söndag). 

Våra ridläger är inte i första hand några träningsläger, utan vi är här för att ha roligt.
Vi rider ca 1 pass/dag i mindre grupper, och brukar även försöka hinna med en långritt per ridläger. Resten av tiden fyller vi med lekar, bad, spel och andra hästaktiviteter som körning, löshoppning, NH och mycket mer.

Vi erbjuder både dagläger och övernattningsläger.

Kontakta oss för att ta reda på mer eller anmäla intresse

Hyra Häst

Är du en hästkunnig förälder, som gärna själv vill lära ditt barn att rida men inte har någon egen häst? Är du elev och har ridit något år, men är sugen på mer? Vill du prova på att ha en egen häst? Kanske vill du bara ha några fler timmar i stallet tillsammans med din favorithäst.

Vilket som än stämmer in på dig, så har vi lösningen. Vi på Haglunds hyr ut våra trevliga lektionsponnyer de dagar som vi inte har någon verksamhet. 

Som hyresvärd har man alltid ansvar för att själv ta in hästen från hagen, sköta om den och rida. Utöver det kan man själv välja hur mycket ansvar man vill ta.
Man kan välja att själv sköta alla hästens stallsysslor (packa foder och mocka), eller att betala en något högre hyra och då bara rykta och rida. Man kan även köpa till en lektion och då rida för instruktör, se aktiviteten "privatlektion".

För att få hyra ponny av oss ska elev och/eller förälder ha en god hästkunskap så att vi kan lita på att man sköter om ponnyn på bästa sätt.

Om det är en särskild ponny som man vill hyra är man självklart välkommen att önska, men vi på Haglunds förbehåller oss rätten att matcha rätt ponny med rätt hyresvärd för en så bra upplevelse som möjligt.

Kontakta oss för att ta reda på mer eller anmäla intresse

Föräldrakurs

För dig som är förälder till en elev, erbjuder vi med jämna mellanrum föräldrautbildningar. Där lär vi oss allt som du som förälder behöver kunna för att hjälpa ditt barn i stallet. Allt från första mötet med hästen till hur man sadlar och tränsar.
Första föräldrakursen är gratis för dig vars barn börjar rida hos oss.

Kontakta oss för att ta reda på mer eller anmäla intresse

Vuxen?

Eftersom vi på Haglunds Ponnycenter nästan uteslutande har små ponnyer, har vi väldigt begränsade möjligheter att erbjuda aktiviteter för vuxna.

Ridlektion

Vi tycker att även vuxna kan rida ponnyer! Många vuxna kan fortfarande rida ponnyer trots att man blivit för gammal för att tävla med dem - se bara på vår verksamhetsledare som utan problem rider allt från B-ponny och upp!

Är du inom vår viktgräns har du möjlighet att boka privatlektioner hos oss, även om vi pga begränsat antal större ponnyer för tillfället inte har möjlighet att erbjuda ridgrupper för vuxna.

Har du egen häst kan vi åka ut till ditt stall och hålla ridlektioner, eller så är du självklart välkommen att komma till vår anläggning för lektioner.

Kontakta oss för att ta reda på mer eller anmäla intresse

NH & ponnyagility

Om du är nyfiken på att lära dig mer om hästens kommunikation och hästhantering från marken, kan vi vid intresse även erbjuda kurser i NH och ponnyagility.

Kontakta oss för att ta reda på mer eller anmäla intresse