Ponnyläger

Haglunds Ponnycenter erbjuder ponnyläger på lov och helger, för barn från 6 år. Ponnyläger är ridläger med kollokänsla, där fokuset inte ligger på att prestera utan istället på att ha roligt tillsammans med likasinnade. Ponnylägren kan vara över en helg eller under en vecka.

På lägret rider man ca ett pass per dag i mindre grupper, och under en lägerperiod växlar man mellan att rida på ridbanan eller ute i naturen, och alla läger avslutas med en långritt i mån av väder och underlag.

Förutom ridning ägnar vi oss åt andra hästiga aktiviteter som exempelvis löshoppning, körning och Natural Horsemanship. Vi leker även lekar, åker på traktorturer och umgås med bondgårdens övriga djur.

Daglägren är för barn mellan 6-12år. Lägret pågår mellan kl 9-15, och varar antingen över en helg (lör-sön) eller under en vecka (mån-fre). Vissa lov kan lägret även vara under en del av veckan (mån-ons eller ons-fre). På daglägret har man med sig egen matsäck att äta till lunch, men bjuds även på lättare fika mot slutet av dagen. På daglägret behöver ingen förälder vara med.

Övernattningslägren är för barn från 9år. Lägret varar antingen över en helg (fre-sön) eller under en vecka (mån-fre). På övernattningslägret ingår frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat. På övernattningslägret behöver ingen förälder vara med.