Personal

Amanda Haglund

Född: 4 januari 1996


Familj: Min man Fredrik och dotter Jenna


Utbildning & Erfarenhet: 

Utbildad hästskötare -15, Ungdomsledare -15, Verksamhetsledare inom Hästrelaterade näringar -20. Har även gått som ridlärarlärling i ett flertal år och har arbetat aktivt med ridundervisning i många år.
Jag är inte examinerad ridlärare enligt någon av SvRFs utbildningar. Detta är ett medvetet val från min sida, då jag som vuxen ponnyryttare inte känner mig accepterad av ridsportförbundet och då jag anser att deras utbildningar fokuserar på fel saker. Istället försöker jag att aktivt delta i kurser och olika utbildningar inom pedagogik och hästkunskap för att hela tiden ha färska kunskaper att dela med mina elever.


Favorithäst: Jag tycker såklart att alla hästar är bäst på sitt vis. Men det är klart att det är något speciellt med Julia, som faktiskt var min första egna ponny. Och jag har alltid älskat att rida Stella, som jag känt i många år.


Om mig: Det är jag som äger och driver Haglunds Ponnycenter. Jag är mer eller mindre uppväxt i stallet då min mamma hade häst redan när jag föddes. Däremot fick jag aldrig någon egen ponny, inte förrän jag blev vuxen och kunde köpa en själv - allas våran älskade Julia.

Jag har alltid vetat att jag ville arbeta med att lära barn om hästar och ridning, enda sedan jag var riktigt liten. När mina kompisar lekte med dockor lekte jag ridskola.
Jag började arbeta deltid som ridinstruktör redan under gymnasiet och sedan dess har det bara rullat på. Jag har undervisat på många olika ridklubbar, framför allt i Uddevalla där jag är uppväxt men även en del i andra kommuner, och har alltid älskat mitt arbete.
Då jag är både liten och kort, är jag trots att jag är vuxen fortfarande ponnyryttare - någonting som jag är stolt över.
2019 fick jag ett erbjudandet jag inte kunde tacka nej till, när en verksamhet som jag tidigare arbetat mycket på skulle läggas ned och jag fick möjlighet att ta över deras verksamhetshästar. Jag kände därmed att tiden var mogen för nya utmaningar. Så jag tog med mig allt det bästa från de ridskolor där jag arbetat, och lade till det som jag ansåg fattades. 2020 startar resultatet, som blev Haglunds Ponnycenter.