Om oss

Haglunds är en ponnyridskola där det är okej att vara osäker utan att bli dömd, och där det ska kännas tryggt att både rida som elev och att som förälder komma med sitt barn. Med hjälp av trygga och pålitliga ponnyer erbjuder vi en kvalitativ och varierad ridutbildning med säkerhet, hästens välfärd och kommunikation på hästens eget språk i fokus. 

Vilka är vi?

Haglunds Ponnycenter är en annorlunda ridskola, och vi skiljer oss på många sätt från den traditionella ridklubben. 

Vi är, till skillnad från många andra, inte någon ideell förening. Det betyder att du som elev och förälder inte har några förpliktelser jämtemot oss. Du behöver inte arbeta som tävlingsfunktionär, inte sälja lotter eller ha stalltjänsthelger. Det tillkommer inte heller någon medlemsavgift till ridavgiften.
Du som förälder behöver inte heller vara med och hjälpa ditt barn i stallet, om du inte vill eller kan. 

Här sätter vi stort värde på relationen mellan häst och människa, därför är häst- och stallskötsel inkluerat i alla aktiviteter. Hos oss är det viktigt att du som elev har roligt tillsammans med våra ponnyer, och att du samtidigt får lära dig allt om ridning och hästskötsel på ett lekfullt sätt. 

Här rider vi i både skogen och på ridbanan - året om. Oavsett väder och årstid är det viktigt att variera hästarnas arbete för att hålla dem glada och friska. Dessutom är det både roligt och nyttigt för ryttaren med varierad ridning. Vårt mål är att utbilda våra elever, med målet att de en dag ska kunna skaffa en egen häst som de ska kunna sköta och rida på bästa sätt tack vare oss.

Vi tycker att ridning ska vara roligt och kännas tryggt, och vara tillgängligt för så många som möjligt. Hos oss är du välkommen oavsett om du är nybörjare, eller redan har ridit i många år. 

Vi vill också gärna hjälpa dem som älskar hästar, men kanske på ett eller annat sätt inte tycker sig passa in på en vanlig ridskola. Du kanske har blivit skrämd, eller känner att ridningen börjat handla mer om prestation än om att ha roligt med hästen. Då är Haglunds rätt plats för dig.

Med små ridgrupper och god sammanhållning kan vi ge alla elever det stöd de behöver. Oavsett om du tycker att allt är enkelt och roligt, eller behöver lite extra hjälp och stöd för att våga och lyckas. Hos oss blir alla elever sedda. Du som vill framåt har möjlighet att växa och utvecklas i verksamheten, medan du som kanske inte känner att prestation är din grej kan få mysa, rida och umgås med hästarna utan att känna några krav.

Vi på Haglunds Ponnycenter arbetar för att vi ska ha ponnyer som har ett naturligt tryggt och trevligt temprament. Vi lägger även mycket tid på att arbeta med och träna våra ponnyer så att vi är säkra på att de klarar av sin uppgift som läromästare. Så fort vi märker att en ponny inte passar in, eller inte trivs som ridskolehäst säljs den därför.
För oss är det viktigt att både personal, elever och föräldrar ska kunna lita på ridskoleponnyerna. Därför är varje individ noggrant utvald av vår kunniga personal, allt för att vi ska kunna skapa en trygg ridskolemiljö för både hästar och människor.

Trots allt detta får man inte glömma bort att vi hanterar levande djur. Hästen är dessutom ett flyktdjur, vilket betyder att den kan bli rädd för saker som för oss människor kan upplevas obegripligt. Därför är det omöjligt för någon, till och med för oss, att lova att ingenting någonsin kommer att hända i ridning eller hästhantering. Det enda vi kan göra är att förebygga, med hjälp av kunskap och respekt hos människor och grundlig träning av ponnyerna. Och det, är vi på Haglunds experter på!