Hästarna

Här är en presentation av de trygga, trevliga och mysiga ponnyer som bor på Haglunds Ponnycenter, och som arbetar i ridskoleverksamheten och på ridlägren. 

Vilken är din favorit?

Julia

f. 1995
e: Tamino II
u: Lady Arianna
132cm - korsning welsh/connemara

Julia är den häst som bott på gården längst. Hon är den snällaste man kan tänka sig, och är perfekt för den som är lite osäker. Hon gör allt man ber henne om - speciellt om Amanda tittar på - men är ändå ett ponnysto med egen vilja så ibland får man vara beredd att vara bestämd. 
Julia tycker mycket om att hoppa och är snäll att pyssla med.

Munsboro Shannon

f. 1998
e: okänd
u: okänd
145 cm - connemara

Shannon är en väldigt trevlig ponny med mycket arbetsvilja. Han gör alltid sitt bästa och är väldigt snäll och välskolad - en riktig läromästare! Shannon är väldigt trygg att rida för dig som är lite osäker, men lika duktig på att lära dig som vill mer att ta nästa steg i din ridutbildning.
Shannon har tidigare tävlat upp till MsvB i hoppning, och är väldigt trygg att hoppa med. 
Shannon är snäll att pyssla med i stallet.

Katja

f. 1995
e: Almnäs Baron
u: Bonita
103cm - shetlandsponny

Katja är ett fint sto som en gång tävlat ponnytrav. Hon är väldigt snäll att rida, även om hon ibland kan ha lite svårt för att fatta galopp och behöver en tydlig skänkel. Katja tycker inte om stök, stoj eller veliga barn, och kan ibland vara lite grinig när man ska göra iordning henne. Men om man är snäll emot henne, är hon alltid snäll tillbaka.

Simberg Stella

f. 2002
e: Simberg Spinner
u: Cennen Soprano
130cm - welshponny (sek B)

Stella är en väldigt pigg och känslig ponny som älskar att hoppa och galoppera - nästan lite för mycket. Hon är väldigt snäll, men har lätt för att bli het och rids därför i första hand av de mer rutinerade ryttarna. Ibland får hon gå med på nybörjar- och knattelektioner, men då alltid med ledare.

Alladin

f. 2016
e: Daltons Dudley
u: Bea
117cm - korsning knabstrupper/shetlandsponny

Alladin är stallets yngsta ponny och går därför inte med på alla lektioner än. Han är fortfarande ganska grön i sin utbildning, men lär sig fort och är väldigt arbetsvillig. Alladin är en väldigt snäll och social ponny som älskar alla människor - men speciellt barn. 
Alladin är även inkörd, och är väldigt snäll att pyssla med i stallet. 

Gläntans Berlis (Bella)

f. 2007
e: Lyckebo Agassi
u: Bahia Feliz
107 cm - shetlandsponny

Bella är en shetlandsponny som tidigare arbetat som avelssto så hon har haft flera föl. Hon är väldigt snäll och kan ridas av alla. Hon är pigg och framåt och gillar att arbeta, och är därför lika populär bland nybörjare som de mer ridvana.
Bella är väldigt snäll och enkel att pyssla med i stallet. 

Pinglan

f. 1998
e: okänd
u: okänd
95cm - shetlandsponny

Pinglan är en pigg liten dam som trivs allra bäst när hon få gå bakom en annan ponny eller människa. Hon är snäll att rida och sköta, och med en duktigare ryttare på ryggen är hon pigg och tycker mycket om att hoppa.

Tenah

f.2010
e: Lego-Lasse
u: Interina
125 cm - Gotlandsruss

Tenah är ett snällt och trevligt Gotlansruss. Hon är den nyaste ponnyn hos oss och håller på att vidareutbildas samtidigt som hon arbetar på ridskolan. 
Tenah tycket fortranade att uppsittningspallen är lite läskig.
Tenah är snäll att pyssla med i stallet.

Hästar vi minns

Rasmus

1996 - 2020

e: okänd
u: okänd
105cm - shetlandsponny

Rasmus var en av våra första ridskoleponnyer. Tragiskt nog fick han somna in den 22 september 2020 efter ett kolikanfall.