Hästarna

Här är en presentation av de trygga, trevliga och mysiga ponnyer som bor på Haglunds Ponnycenter, och som arbetar i ridskoleverksamheten och på ridlägren. 

Vilken är din favorit?

Julia

f. 1995
e: Tamino II
u: Lady Arianna
132cm - korsning welsh/connemara

Julia är den häst som bott på gården längst. Hon är den snällaste man kan tänka sig, och är perfekt för den som är lite osäker. Hon gör allt man ber henne om - speciellt om Amanda tittar på - men är ändå ett ponnysto med egen vilja så ibland får man vara beredd att vara bestämd. 
Julia tycker mycket om att hoppa och är snäll att pyssla med.

Lilleman

f. 2002
e: 
u: 
124 cm - Gotlandsruss

Lilleman är världens gosigaste russkille. Han är privatägd, men ridskolan har fått möjlighet att låna honom på foder av hans ägare.
Lilleman är snäll att rida och har väldigt mjuka gångarter, vilket gör honom bekväm att rida på även för de yngsta.
Lilleman är duktig på att hoppa och är snäll att pyssla med i stallet. Lilleman är även inkörd.

Katja

f. 1995
e: Almnäs Baron
u: Bonita
103cm - shetlandsponny

Katja är ett fint sto som en gång tävlat ponnytrav. Hon är väldigt snäll att rida, även om hon ibland kan ha lite svårt för att fatta galopp och behöver en tydlig skänkel. Katja tycker inte om stök, stoj eller veliga barn, och kan ibland vara lite grinig när man ska göra iordning henne. Men om man är snäll emot henne, är hon alltid snäll tillbaka.

Simberg Stella

f. 2002
e: Simberg Spinner
u: Cennen Soprano
130cm - welshponny (sek B)

Stella är en väldigt pigg och känslig ponny som älskar att hoppa och galoppera - nästan lite för mycket. Hon är väldigt snäll, men har lätt för att bli het och rids därför i första hand av de mer rutinerade ryttarna. Ibland får hon gå med på nybörjar- och knattelektioner, men då alltid med ledare.

Alladin

f. 2016
e: Daltons Dudley
u: Bea
120cm - korsning knabstrupper/shetlandsponny

Alladin är stallets yngsta ponny. Han är fortfarande ganska grön i sin utbildning, men lär sig fort och är väldigt arbetsvillig - men han gillar även att busa ibland. Alladin är en väldigt snäll och social ponny som älskar alla människor - men speciellt barn. 
Alladin är även inkörd, och är väldigt snäll att pyssla med i stallet. 

Gläntans Berlis (Bella)

f. 2007
e: Lyckebo Agassi
u: Bahia Feliz
107 cm - shetlandsponny

Bella är en shetlandsponny som tidigare arbetat som avelssto så hon har haft flera föl. Hon är väldigt snäll och kan ridas av alla. Hon är pigg och framåt och gillar att arbeta, och är därför lika populär bland nybörjare som de mer ridvana.
Bella är väldigt snäll och enkel att pyssla med i stallet. 

Maya

f. 2001
e: okänd
u: okänd
124 cm - korsningsponny


Maya är ägs av familjen Mörting och står uppstallad hos oss. Men ridskolan lånar in henne till ridlektionerna på vardagarna.
Maya är pigg men snäll att rida, men kan bli stark. Hon har mycket vilja och har ibland svårt att stå stilla när man pysslar i stallet. Maya älskar att hoppa, men på grund av en gammal skada får hon inte längre hoppa så högt.

Maya tycker inte om när man spänner sadelgjorden och därför sadlar Amanda henne. 

Pinglan

f. 1998
e: okänd
u: okänd
95cm - shetlandsponny

Pinglan är en pigg liten dam som trivs allra bäst när hon få gå bakom en annan ponny eller människa. Hon är snäll att rida och sköta, och med en duktigare ryttare på ryggen är hon pigg och tycker mycket om att hoppa.

Tenah

f.2010
e: Lego-Lasse
u: Interina
125 cm - Gotlandsruss

Tenah är en snäll, lugn och trevlig ponny. Hon är inte den snabbaste att rida men är inte lat, utan går snällt fram om man ber henne.
Tenah är född på Gotland och Lojsta hed som "vildhäst".
Tenah är snäll att pyssla med i stallet, men kan vara svår att fånga i hagen. Tenah är även inkörd.

Hästar vi minns

Rasmus

1996 - 2020

e: okänd
u: okänd
105cm - shetlandsponny

Rasmus var en av våra första ridskoleponnyer. Tragiskt nog fick han somna in den 22 september 2020 efter ett kolikanfall.