Börja rida

Vad roligt att ni vill börja rida hos oss på Haglunds Ponnycenter!
Skicka oss ett mejl för att säkra din ridplats redan idag. Vi svarar dig så snart vi kan.

 Nedanför kontaktformuläret hittar du praktisk information om vår ridskola.

Välkommen till Haglunds Ponnycenter!
Nedan följer lite praktisk information till dig som vill börja rida hos oss, eller till dig som redan är elev:

Ridgrupper
Hos Haglunds Ponnycenter rider vi i små ridgrupper, med endast 6 elever i varje grupp.
I varje ridgrupp är 5 platser reserverade för fast ridande elever, men i varje ridgrupp finns även alltid en öppen ridplats som är bokningsbar för dig som rider på Klippkort (se mer information under "klippkort")

En ridlektion är 90 min för barn från 7år. Barn mellan 3-6år rider på ridlekis som är 75 min. 
I varje lektion ingår att göra iordning sin ponny innan och efter ridpasset. Som förälder behöver du aldrig vara rädd att själv få ansvaret för att göra iordning ponnyn, ridläraren är med gruppen från början till slut.

Ni kommer på utsatt lektionstid och behöver alltså inte komma innan lektionen börjar om ni inte vill.
Är ditt barn över 7år behöver du som förälder inte vara med under lektionen om du inte vill, dock ska nybörjare ha ledare med sig de första 5 ridlektionerna.
Barn mellan 3-6år ska alltid ha förälder/medhjälpare med sig som kan leda ponnyn under lektionen och hjälpa till i stallet.

Hos Haglunds Ponnycenter delar vi upp ridgrupperna i tre olika nivåer:
Nybörjargrupp - för dig som aldrig ridit förut, eller bara ridit lite.
Nivå I - för dig som kan rida i skritt och trav.
Nivå II - för dig som rider balanserat i skritt och trav, och är redo att börja med galopp.
Nivå III - för dig som kan rida i skritt, trav och galopp.

Utöver detta finns Ridlekis för barn mellan 3-6 år, just nu har vi även en grupp för de lite äldre barnen mellan 5-6år som vill lära sig lite mer men inte är redo för ett längre lektionspass.

Aktuella priser för HT 2021 hittar du här.

Vi har lediga platser kvar i flera grupper Höstterminen 2021
Nedan kan du se vilka dagar/tider som vi har ridgrupper:

Tisdag:
17:00 - Nivå I/II
18:30 - Nivå I

Onsdag:
17:00 - Nybörjare
18:30 - Nivå II

Torsdag:
17:00 - Nybörjare
18:30 - Nivå III

Söndag:
9.30 - Nybörjare/Nivå I
11.00 - Ridlekis 3-6 år
12.15 - Ridlekis 3-6 år

Klippkort eller Terminselev

Vi på Haglunds Ponnycenter vill att ridning ska vara för alla, oavsett plånbok och krångliga scheman. Därför finns det flera olika ridmöjligheter hos oss.

Terminselev
Detta är den "traditionella" ridskoleridningen. Om du väljer att rida som terminselev  är en plats i en av våra ridgrupper reserverad åt dig, och du rider på en bestämd dag och tid varje vecka, tillsammans med samma ridgrupp. 

Klippkort
Om du väljer att rida på klippkort köper du 5 eller 10 lektionstillfällen åt gången, och kan sedan själv välja vilka dagar/tider som det passar dig att rida och hur ofta du vill göra det. Du kan tillexempel välja att rida varannan vecka för att ridningen inte ska bli för dyr, eller olika dagar/tider varje vecka om du har svårt att hålla en regenbunden ridtid. Klippkortet är giltigt i 6 månader från utförandet, och vilka grupper du kan boka upp dig i beror på din ridvana (se gruppbeskrivning ovan).
OBS! Nybörjare måste rida 5 lektioner i följd (en gång i veckan) för att sedan kunna följa med i lektionerna på ett bra sätt.

Utrustning

Alla som rider på Haglunds Ponnycenter måste ha hjälm på sig vid all ridning. Barn under 18år måste även ha hjälm vid all hästhantering.
Säkerhetsväst är bra att använda om man vill, men det är inte obligatoriskt.
Både hjälm och säkerhetsväst finns att låna.

Alla som rider måste av säkerhetsskäl ha skor med klack (exempelvis jodpurs eller gummistövlar), och vi rekomenderar även att man använder handskar/fingervantar vid ridning och hästhantering.

På Haglunds Ponnycenter rider vi ute året om, och det är därför viktigt att ha kläder efter väder. Regnställ om det regnar, och varma kläder på vintern.

Teori

När det gäller hästar och ridning finns så mycket man behöver lära sig, även då man inte sitter i sadeln. Därför är teoriundervisning väldigt viktigt. Då vi har längre lektionspass än andra ridskolor är detta någonting som vi försöker väva in i samband med ridundervisningen, därför har vi inga särskilda teoritillfällen under terminen. Vi försöker även göra vår teoriundervisning så rolig och lekfull som möjligt.

Igenridning

För att få möjlighet att rida igen ett missat lektionstillfälle, ska man lämna återbud senast kl 13 samma dag som man rider sin lektion. Igenridning bokas i lämplig ridgrupp i mån av plats. Eleven/förälder ansvarar själv för att boka sina missade tillfällen.

Uppsägning & bindningstid

Anmälan till ridskoleterminen är bindande, hela terminen. Uppsägning av ridskoleplats ska ske innan pågående termin är slut, annars flyttas man automatiskt vidare till nästa termin. Som ny elev kan man alltid välja att prova 3 lektioner för 300kr innan ban bestämmer om man vill ha sin plats eller ej.
Betalningen sker i förskott via faktura. Ni kan välja att betala hela terminen på en gång, dela upp i två betalningar eller betala månadsvis.